Poletna liga 2022

PRAVILNIK

· KDO LAHKO IGRA

V rekreativno teniško ligo TK HOČE se lahko prijavijo vsi rekreativni teniški igralci.

· PRIJAVNINA

Prijavnina znaša 85 € na osebo in vključuje igranje v teniški ligi, stroške igrišč ter hrano na zaključnem pikniku po koncu lige.

· PRIČETEK LIGE IN PRIJAVE

Pričetek lige je 30.4.2022.

Prijave sprejemamo do 01.04.2022. Prijavnina se mora poravnati do konca prijav pri zaposlenih v TK Hoče.


· KATEGORIJE

Liga bo razdeljena na štiri jakostne skupine in sicer na super liga, liga A, liga B in liga C.

· SISTEM TEKMOVANJA


Igralci bodo predvidoma razvrščeni v skupine po 12 (odvisno od števila prijavljenih. Igra se po sistemu ROUND ROBIN (vsak z vsakim) na dva dobljena niza. Kadar je rezultat po dveh odigranih nizih neodločen 1:1, se v tretjem nizu igra tie break do 10.

  • Finalni del

Iz vsake skupine se prvih 8 igralcev pomerijo med seboj po sistemu 1-8 , 2-7 ,3-6 itd. Igrajo na dva dobljena niza. Kadar je rezultat po dveh odigranih nizih neodločen 1:1, se v tretjem nizu igra tie break do 10.


  • Izpad v nižjo ligo in iz nižje lige

Zadnje uvrščena igralca iz skupine izkušenih rekreativcev izpadeta v skupino manj izkušenih rekreativcev. V obratni smeri se 2 najboljša igralca skupine manj izkušenih rekreativcev uvrstita v skupino izkušenih rekreativcev v prihodnji sezoni. Dva zadnjeuvrščena igralca v skupini manj izkušenih rekreativcev pa iz lige izpadeta. V primeru, da na vstop v to skupino čaka več igralcev (čakalna lista), dva izpadla igralca 1 leto ne moreta kandidirati za nastop v ligi manj izkušenih igralcev.

· TOČKOVANJE

Vsaka zmaga prinaša 2 točki, poraz 0 točk.

· ŽOGICE

Uradna žogica poletne teniške lige TK Hoče je ­­­­­DUNLOP FORT. Domačin (igralec, ki je v žrebu napisan prvi) je dolžan priskrbeti žogice, ki jih dobi v bifeju TK Hoče po akcijski ceni.

· SOJENJE

Igralci si sodijo sami. V kolikor kateri od igralcev želi imeti sodnika na stolu, je potrebno javiti organizatorju, ki bo poskrbel sodnika.

·ŽREB, RAZPORED IGRANJA, TEKMOVALNA in DISCIPLINSKA PRAVILA

ŽREB IN RAZPORED IGRANJA

Organizator bo opravil žreb 14 dni pred pričetkom lige. Žreb bo objavljen na spletni TK HOČE - v zavihku rekreativna teniška liga. Vse telefonske številke udeležencev (izključno za namene sodelovanja v ligi in na izrecno privolitev vseh sodelujočih v ligi) hrani TK Hoče.

Vsako kolo se mora odigrati v točno določen tednu (razpored bo objavljen na strani kluba). Nasprotnika se sama dogovorita za točen dan in uro igranja znotraj predpisanega tedna. Za kontaktiranje nasprotnika, rezervacijo termina in nakup uradnih žogic je vselej zadolžen domačin (igralec, čigar priimek je v posamezen kolu zapisan kot prvi).

TEKMOVALNA PRAVILA

Igra se na 2 dobljena niza. Kadar je rezultat po dveh odigranih nizih neodločen 1:1, se v tretjem nizu igra tie break do 10.

Igra se izključno na igriščih TK Hoče.

Čas za segrevanje je omejen na 5 minut. Kadar igralca na igrišče nastopita npr. ob 13h, morata z igro pričeti najkasneje ob 13:05.

Kadar posamezna tekma traja dlje kot je prost termin igrišča, je nadaljevanje tekme potrebno odigrati v roku enega tedna od prvotnega termina.

V primeru odsotnosti katerega izmed igralcev, se igralca dogovorita za nadomestni termin. Zmagovalec dvoboja mora v roku 24 ur po tekmi javiti rezultat vodji teniške lige.

Igralci lahko odigrajo kakšno kolo tudi v naprej - to je zaželeno zlasti pred nastopom letnega dopusta oz. druge odsotnosti posameznega igralca.

Predaja tekme, razen, kadar gre za poškodbo enega igralca ni dovoljena.

Premor za poškodbo lahko znaša največ 14 dni. Kadar se igralec tako poškoduje, da lige v tekočem letu sploh več ne bo mogel igrati, ga lahko zamenja drug igralec (bodisi iz čakalne liste, bodisi po priporočilu), vendar prevzame točkovno bero poškodovanega igralca in nadaljuje z igranjem v kolu, v katerem je poškodovani igralec iz lige izstopil.

DISCIPLINSKA PRAVILA

V kolikor igralec odpove igranje brez razloga se nasprotniku avtomatsko dodelita dve točki za zmago.

V primeru, da posamezen igralec ni odigral treh ali več dvobojev je iz lige diskvalificiran.

Diskvalifikacijo pa si igralec lahko prisluži tudi z neprimernim in nespoštljivim obnašanjem do soigralcev in z neupoštevanjem pravil lige. Ocena je vselej prepuščena vodstvu lige, ki pa mora igralca pred diskvalifikacijo najprej izreči opomin in ga opozoriti na njegove napake. Če se le-te nadaljujejo, sledi diskvalifikacija.

Igralec, ki na dogovorjen termin zamudi več kot 10 min., prične tekmo z zaostankom 3:0 v prvem nizu.

Nameščanje rezultatov - nameren poraz se sankcionira z diskvalifikacijo iz lige.

·VODSTVO POLETNE TENIŠKE LIGE

Vodja teniške lige

KOSER Sašo

041 623 592

Vodstvo teniške lige si pridržuje pravico do prilagoditve pravil in igralnega sistema v primeru nenačrtovanih situacij ali okoliščin, večjega ali manjšega števila udeležencev ipd. Vodstvo lige prav tako odloča o morebitnih diskvalifikacijah igralcev iz lige in posreduje ter presoja v primeru spornih situacij.