ZIMSKA LIGA 21/22

PRAVILNIK


· KDO LAHKO IGRA

V rekreativno teniško ligo TK HOČE se lahko prijavijo vsi rekreativni teniški igralci.

· PRIJAVNINA

Prijavnina znaša 170 € na osebo in vključuje igranje v teniški ligi, stroške igrišč ter hrano na zaključnem pikniku po koncu lige.

· PRIČETEK LIGE IN PRIJAVE

Pričetek lige je 18.10.2021.

Prijave sprejemamo do 10.10.2021. Prijavnina se mora poravnati do konca prijav pri zaposlenih v TK Hoče.


· KATEGORIJE

Liga bo razdeljena na tri jakostne skupine in sicer na skupino izkušenih rekreativcev ,manj izkušenih rekreativcev, ter začetniki. V ligi lahko sodeluje največ 44 igralcev ( liga A- 16 igralcev, liga B- 16 igralcev, liga C -12 igralcev).

· SISTEM TEKMOVANJA

  • Skupinski del

Igralci bodo predvidoma razvrščeni v skupine po 16(A in Bliga), ter 12- Cliga. Igra se po sistemu ROUND ROBIN (vsak z vsakim) podaljšan niz do 9. Kadar je rezultat 8:8 v gemih, se odigra tie break do 7.

Igralca imata na voljo 90 minutni termin, za odigranje tekme. V kolikor ne dokončata v določenem terminu in je za njima zasedeno igrišče, nadaljujeta naslednjič, po dogovoru.

           Izločolni del


Iz vsake skupine se prvih 8 igralcev  pomerijo med seboj po sistemu 1-8 , 2-7, 3-6 , 4-5, ter nadaljujejo na izpadanje vse do finala.


· TOČKOVANJE

Vsaka zmaga prinaša 2 točki, poraz 0 točk.

· ŽOGICE

Uradna žogica poletne teniške lige TK Hoče je ­­­­­DUNLOP FORT. Domačin (igralec, ki je v žrebu napisan prvi) je dolžan priskrbeti žogice, ki jih dobi v bifeju TK Hoče .

· SOJENJE

Igralci si sodijo sami. V kolikor kateri od igralcev želi imeti sodnika na stolu, je potrebno javiti organizatorju, ki bo poskrbel sodnika.

·ŽREB, RAZPORED IGRANJA, TEKMOVALNA in DISCIPLINSKA PRAVILA

ŽREB IN RAZPORED IGRANJA

Organizator bo opravil žreb 14 dni pred pričetkom lige. Žreb bo objavljen na spletni TK HOČE - v zavihku rekreativna teniška liga. Vse telefonske številke udeležencev (izključno za namene sodelovanja v ligi in na izrecno privolitev vseh sodelujočih v ligi) hrani TK Hoče.

Vsako kolo se mora odigrati v točno določen tednu (razpored bo objavljen na strani kluba). Nasprotnika se sama dogovorita za točen dan in uro igranja znotraj predpisanega tedna. Za kontaktiranje nasprotnika, rezervacijo termina in nakup uradnih žogic je vselej zadolžen domačin (igralec, čigar priimek je v posamezen kolu zapisan kot prvi).


Igra se izključno na igriščih TK Hoče.

Čas za segrevanje je omejen na 5 minut. Kadar igralca na igrišče nastopita npr. ob 13h, morata z igro pričeti najkasneje ob 13:05.

Kadar posamezna tekma traja dlje kot je prost termin igrišča, je nadaljevanje tekme potrebno odigrati v roku enega tedna od prvotnega termina.

V primeru odsotnosti katerega izmed igralcev, se igralca dogovorita za nadomestni termin. Zmagovalec dvoboja mora po tekmi javiti rezultat zaposlenemu v bifeju.

Igralci lahko odigrajo kakšno kolo tudi v naprej - to je zaželeno zlasti pred nastopom letnega dopusta oz. druge odsotnosti posameznega igralca.

Predaja tekme, razen, kadar gre za poškodbo enega igralca ni dovoljena.

Premor za poškodbo lahko znaša največ 14 dni. Kadar se igralec tako poškoduje, da lige v tekočem letu sploh več ne bo mogel igrati, ga lahko zamenja drug igralec (bodisi iz čakalne liste, bodisi po priporočilu), vendar prevzame točkovno bero poškodovanega igralca in nadaljuje z igranjem v kolu, v katerem je poškodovani igralec iz lige izstopil.

DISCIPLINSKA PRAVILA

V kolikor igralec odpove igranje brez razloga se nasprotniku avtomatsko dodelita dve točki za zmago.

V primeru, da posamezen igralec ni odigral treh ali več dvobojev je iz lige diskvalificiran.

Diskvalifikacijo pa si igralec lahko prisluži tudi z neprimernim in nespoštljivim obnašanjem do soigralcev in z neupoštevanjem pravil lige. Ocena je vselej prepuščena vodstvu lige, ki pa mora igralca pred diskvalifikacijo najprej izreči opomin in ga opozoriti na njegove napake. Če se le-te nadaljujejo, sledi diskvalifikacija.

Igralec, ki na dogovorjen termin zamudi več kot 10 min., prične tekmo z zaostankom 3:0 v  nizu.

Nameščanje rezultatov - nameren poraz se sankcionira z diskvalifikacijo iz lige.

·VODSTVO  TENIŠKE LIGE

Vodja teniške lige

KOSER Sašo

041 623 592


Vodstvo teniške lige si pridržuje pravico do prilagoditve pravil in igralnega sistema v primeru nenačrtovanih situacij ali okoliščin, večjega ali manjšega števila udeležencev ipd. Vodstvo lige prav tako odloča o morebitnih diskvalifikacijah igralcev iz lige in posreduje ter presoja v primeru spornih situacij.